Prix Galien  Award

MedTech Innovation

MedTech Innovation Award-winnaars

De Prix Galien MedTech Innovation Award bestaande uit een gouden medaille, beloont aantoonbaar waardevolle innovaties in de zorg voor patiƫnt, mantelzorger en/of zorgverlener. In aanmerking voor de Prix Galien MedTech Innovation Award komen innovaties op het terrein van medische apparatuur, diagnostica, eHealth-oplossingen, robotics, domotica, wearables/draagbare technologie, (remote) monitoring, telemedicine, serious gaming, simulatie, big data, digitalisering in de zorg en virtual & augmented reality.

Image

Prix Galien MedTech Innovation Award 2022 voor Scinus Cell Expansion System

Bij de 28e uitreiking van de Prix Galien Awards 2022 werd voor de 4e keer de Prix Galien MedTech Innovation Award, bestaande uit een gouden medaille, uitgereikt. Het bedrijf Scinus Cell Expansion mocht de MedTech Innovation Award uit handen van juryvoorzitter prof. dr. Lisette van Gemert - Pijnen ontvangen.

Image

Prix Galien Excellence COVID-19 Award 2021 / MedTech voor STRIP en Luscii

De Prix Galien Excellence COVID-19 Award was ingesteld om initiatieven te belonen in de strijd tegen de COVID-19 pandemie. Er waren in totaal 5 aanmeldingen: twee in de categorie MedTech en drie in de categorie Pharmaceutical. Uiteindelijke winnaars in de categorie MedTech werden beide kandidaten STRIP van Genmab / Hubrecht Institute en Luscii van Luscii. Deze speciale prijs, een fraaie gouden medaille, werd uitgereikt door  juryvoorzitter prof. dr. Marlies Schijven.

Image

Prix Galien MedTech Innovation Award 2021 voor VRelax

Bij de 27e uitreiking van de Prix Galien Awards 2021 werd voor de 3e keer de Prix Galien MedTech Innovation Award, bestaande uit een gouden medaille, uitgereikt. Dit jaar waren er 4 kandidaten, uiteindelijk mocht de trotse mede-oprichter van VRelax de MedTech Innovation Award uit handen van juryvoorzitter prof. dr. Marlies Schijven ontvangen.

Image

Prix Galien MedTech Innovation Award 2019 voor EarlySense

Voor de tweede keer in het 26-jarig bestaan van de Prix Galien werd tijdens de Prix Galien-uitreiking door juryvoorzitter prof. dr. Marlies P. Schijven de Prix Galien MedTech Innovation Award uitgereikt. Deze ging naar de sensor EarlySense. Een innovatief systeem dat door continue contactloze monitoring vroeg herkenning van risicovolle incidenten zorgt.
Image

Prix Galien MedTech Innovation Award 2018 voor Free Style Libre

Voor de eerste keer in het 25-jarig bestaan van de Prix Galien werd tijdens de 25e Prix Galien uitreiking door juryvoorzitter prof. dr. Marlies P. Schijven de Prix Galien MedTech Award uitgereikt. Deze ging naar Free Style Libre een innovatieve, pijnvrije meetmethode voor het zelfmanagement van diabetes door patiƫnten.