Prix Galien Awards

TESTIMONIALS

Image

Prof. dr. A. H. Jan Danser
Hoogleraar Farmacologie
Erasmus Medisch Centrum
Rotterdam

Jurylid en Juryvoorzitter (2016-2019) Prix Galien Pharmaceutical & Research Award Nederland

"De Prix Galien Awards zijn in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een instituut. Niet alleen staat het genomineerde farmaceutische bedrijf daarmee in een positief daglicht, maar ook geeft het de carrière van de verkozen onderzoeker veel glans. Velen werden aansluitend hoogleraar. De selectiecommissie, bestaande uit onafhankelijke vertegenwoordigers van alle universiteiten, hoopt ook dit jaar op een groot aantal indieningen!"

Image

Prof. dr. Marlies P. Schijven, Md PhD MHSc  
Gastro-Intestinal Surgeon
AMC Amsterdam

Juryvoorzitter Prix Galien MedTech Innovation Award Nederland

"De Prix Galien MedTech Award is een nieuwe award, maar wel een in een prestigieuze lijn door een gerenommeerd instituut. Hiermee krijgen aantoonbaar waardevolle innovaties in de zorg voor patiënt, mantelzorger en/of zorgverlener dan ook echt de wetenschappelijke waardering die ze verdienen!"

Image
Dr. Michel Hooiveld, medisch directeur
Vertex Pharmaceuticals BV

"Vertex Pharmaceuticals BV was aangenaam verrast door het winnen van de Prix Galien Pharmaceutical Award (Galenus Geneesmiddelenprijs) 2014. Het is een bevestiging voor het unieke product Kalydeco® (ivacaftor) voor mensen met Cystic Fibrosis dat als eerste product aangrijpt op de onderliggende oorzaak van de ziekte, met diverse klinische verbeteringen als resultaat. Vertex heeft daardoor nog meer erkenning als bedrijf gekregen bij diverse stakeholders. Het winnen van de prijs was voor Vertex een groot compliment voor alle inspanningen."

Image
Prof. dr. Hiddo Lambers Heerspink
Department of Clinical Pharmacy and Pharmacology
University Medical Center Groningen

"Het ontvangen van de Prix Galien Research Award 2016 was een enorme erkenning en waardering voor het onderzoek dat ik de afgelopen 10 jaar heb uitgevoerd op het gebied van personalized medicine bij diabetische nierziekte. Het verwerven van nationale en internationale subsidies is belangrijke voor het uitvoeren van gedegen onafhankelijk academisch onderzoek. Erkenningen door middel van prestigeuze onderzoeksprijzen, zoals de Prix Galien Award, heeft mede bijgedragen bij het verkijgen van externe subsidies waardoor de award mijn onderzoekslijn direct en indirect een enorme boost heeft gegeven."

Image

Drs. Aarnoud Overkamp, algemeen directeur
Takeda Nederland

“We zijn heel blij dat ons product Adcetris® (brentuximab vedotin) in 2013 gezien werd als het meest innovatieve product. Een volgens ons terechte erkenning die het innovatieve karakter van dit geneesmiddel onderstreept. De jury was destijds enthousiast omdat het ontwerp van het geneesmiddel origineel is en omdat het een hoge effectiviteit liet zien in combinatie met een gunstig veiligheidsprofiel. En nu, bijna 5 jaar later, is Adcetris® nog steeds 1e in zijn klasse voor patiënten met Hodgkin Lymfoom en doen we nog altijd onderzoek naar nieuwe indicatiegebieden. En daarmee is het geneesmiddel ook nu nog veelbelovend.”

Image
Prof. dr. Klaas Poelstra
Professor of Drug Targeting Chair Department of Pharmacokinetics Toxicology &
Targeting Groningen Research Institute of Pharmacy University of Groningen

"Voor een wetenschapper is erkenning van zín werk belangrijk, veel belangrijker nog dan geld. De Prix Galien Research Award (Galenus Researchprijs) was een prachtige erkenning van mijn werk en een mooie stimulans voor mijn carrière tot hoogleraar. Om onderzoek te kunnen blijven doen moet je boven het maaiveld uitsteken en de Prix Galien (Galenusprijs) zet je goed in de spotlights."

Image
Prof. dr. Paul A.B.M. Smits, internist / klinisch farmacoloog
Decaan en vicevoorzitter Raad van Bestuur Radboudumc te Nijmegen

Voormalig juryvoorzitter Galenusprijzen (Prix Galien)

"Ik heb met heel veel plezier een aantal jaren de Jury van de Galenusprijs (Prix Galien) voorgezeten. Ieder jaar was het opnieuw een spannende uitdaging om het geneesmiddel uit te kiezen dat echt het verschil maakte en dat echt als een innovatie kon worden gezien. De verschillende deskundigheden binnen de Jury zorgden voor een brede blik en dat is waarschijnlijk ook het geheim waarom de verkozen geneesmiddelen ook achteraf echt een doorbraak bleken. Hetzelfde geldt voor de prijs voor de beste onderzoeker op (klinisch) farmacologisch of farmaceutisch gebied. Ook stuk voor stuk talenten, die later de belofte hebben waargemaakt. We kunnen er met trots op terugkijken. De Prix Galien helpt ons om in beeld te brengen waar het veld van de klinische farmacologie echt excelleert."

Image
Prof. dr. Heleen Riper, PhD
Chair Triple-E (EMGO Ehealth Excellence)
President PAST International Society for Research on Internet Interventions (ISRII)
VU Amsterdam

Ten eerste wil ik u complimenteren met het instellen van deze nieuwe Prix Galien MedTech Innovation Award, dit is echt een boost en een milestone voor ons e-Health domein zowel vanuit het perspectief van patiëntenzorg als vanuit het perspectief van onderzoek en innovatie.”