Prix Galien Award

Research

Research Award 2017 voor dr. Mario van der Stelt

De prestigieuze Prix Galien Research Award (voorheen Galenus Researchprijs) bekroont het werk van een veelbelovende jonge onderzoeker op het gebied van fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek. Van der Stelt kreeg de prijs, een bedrag van € 5.000 en een gouden medaille, uit handen van en werd dit jaar uitgereikt door prof. dr. Albert J.R. Heck, hoogleraar Universiteit Utrecht, KNAW-lid en tevens Scientific Director van zowel het Netherlands Proteomic Centre en Utrecht Institute for Pharmaceutical Sciences.

Mario van der Stelt, is volgens de jury ‘een groot research talent in de Nederlandse farmaceutische wetenschappen, die in de komende jaren een belangrijke bijdrage zal leveren aan farmacochemisch onderzoek'. Hij, zo staat in het juryrapport, is in staat om zijn kennis rondom de endocannabinoïden te vertalen richting therapeutische toepassingen, waarbij hij zich op dit moment richt op de oncologie en neurodegeneratie. Mario van der Stelt maakt daarbij gebruik van de nieuwste chemisch-biologische technologieën, om zo razendsnel activiteit en selectiviteit van lead stoffen te kunnen vaststellen.

Het was de 24e editie van dit evenement, sinds 2010 georganiseerd door de Stichting Prix Galien Nederland. De Prix Galien Research Award 2017 werd bij deze gelegenheid uitgereikt tijdens de FIGON/Dutch Medicines Days. Hoofdsponsors van de Prix Galien zijn de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (voorheen Nefarma), Springer Healthcare en ZonMw.

Klik hier voor het juryrapport Mario van der Stelt
Image
Prof. dr. Albert Heck, Prix Galien Research Award winnaar dr. Mario Van der Stelt en prof. dr. Jan Danser (juryvoorzitter Prix Galien). Foto: Bart Versteeg