Prix Galien Award

Research

Research Award 2014 voor dr. Tom Würdinger

Het was de 21e editie van dit evenement. De Prix Galien Research Award 2016 werd bij deze gelegenheid uitgereikt tijdens de FIGON/Dutch Medicines Days Hoofdsponsors van de Prix Galien zijn Van Zuiden Communications B.V., Nefarma en ZonMw. Overige sponsoren zijn Vondst advocaten en Hinfelaar PR, Life & Health Communications.

Na zijn studie Biomedische Wetenschappen promoveerde Tom Würdinger aan de Universiteit van Utrecht op een proefschrift over Virologie en Gentherapie. Vervolgens ging hij aan de slag als post-doc aan de gerenommeerde Harvard Medical School in Boston op de afdeling Molecular Neurogenetics en het Center for Molecular Imaging.

Nu is Thomas Würdinger co-director van de Neuro-Oncologie-groep van het VUmc. Daarbij onderhoudt hij zijn waardevolle contacten met Harvard Medical School. Zijn research spitst zich toe op fundamenteel en translationeel neuro-oncologisch onderzoek met een bijzondere interesse in RNA-biologie en preclinical imaging.

Volgens het oordeel van de jury is Tom Würdinger een uitzonderlijk getalenteerde wetenschapper en is het er trots op om hem te mogen uitroepen tot winnaar van de Prix Galien Research Award 2014. De prestigieuze Prix Galien Research Award bekroont het werk van een veelbelovende jonge onderzoeker op het gebied van fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000 en een gouden medaille.

Klik hier voor het juryrapport van dr, Tom Würdinger

Image
Researchwinnaar dr. Tom Würdinger, prof. dr. René Bernards, hoofd van de afdeling Moleculaire carcinogenese van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) en juryvoorzitter prof. dr. Paul Smits (vlnr). Foto Bart Versteeg