Prix Galien Award

Research

Research Award 2013 voor dr. Enrico Mastrobattista

Dr. Enrico Mastrobattista werd door juryvoorzitter prof. dr. Paul Smits omschreven als vertegenwoordiger van een generatie voortreffelijke wetenschappers die in de komende jaren de grenzen van het farmaceutische onderzoeksveld gaan verleggen

De 40-jarige Mastrobattista won de prestigieuze Prix Galien Research Award 2013, dat het werk van een veelbelovende jonge onderzoeker op het gebied van fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek.bekroont, voor zijn onderzoek naar de toepassing van biomimetische dragersystemen voor biotherapeutica. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000 en een gouden medaille. In een korte presentatie legde hij uit hoe ‘advanced drug delivery’ erop is gericht de effectiviteit van therapeutica te verhogen en tegelijkertijd bijwerkingen te beperken.

Vorig jaar is hij benoemd tot UHD binnen de afdeling Farmacie van de Universiteit van Utrecht. Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan in vooraanstaande tijdschriften zoals Nature Reviews. Hij is een uitstekend spreker, die steeds vaker gevraagd wordt voor internationale voordrachten. Ook is hij onlangs tot Editor benoemd van een internationaal tijdschrift. Zijn enorme kennis en zijn inzicht in de mogelijkheden die de moleculaire biologie biedt voor de biofarmaceutische wetenschappen maken hem van grote waarde voor de toekomst van het Nederlandse farmaceutisch onderzoek. In relatief korte tijd heeft dr. Mastrobattista een belangrijke positie verworven binnen de afdeling Farmacie. Volgens het oordeel van de jury is hier sprake van een uitzonderlijk breed georiënteerde en getalenteerde wetenschapper. Samenvattend: wij zijn wij er trots op om dr. Enrico Mastrobattista te mogen aanwijzen als de winnaar van de Galenus Researchprijs 2013.

Het was de 20e editie van dit evenement. De Prix Galien Research Award werd bij deze gelegenheid uitgereikt bij ZonMw in Den Haag. Hoofdsponsors van de Prix Galien zijn Van Zuiden Communications B.V., Nefarma en ZonMw.

Klik hier voor het juryrapport van Enrico Mastrobattista

Image
Prof. dr. Paul Smits (juryvoorzitter Prix Galien), dr. Enrico Mastrobattista en prof dr. Pauline Meurs (voorziiter ZonMw). Foto: Bart Versteeg